Sloveniji ugledno priznanje Food and Travel Italia Awards 2020 »Nation of the Year« za odličnost na področju gastronomije

Slovenija je kot edina tuja država v okviru dogodka Food and Travel Italia 2020 Reader Awards prejela priznanje za odličnost na področju enogastronomije; podeljeno ji je bilo prestižno priznanje »Nation of the Year«. Vrhunska slovenska chefinja Ana Roš je bila nagrajena s priznanjem »International Chef of the Year«, vinarja Marjan Simčič in Leonardo Simčič pa s priznanji za kakovost na področju vinarstva.

Dogodek Readers Awards 2020, v okviru katerega je  mednarodna revija Food and Travel Magazine Italia podelila priznanja za odličnost v enogastronomiji, je potekal v petek, 2. oktobra v večernih urah v kraju Lavello v Italiji.

Priznanje v kategoriji »Nation of the Year« Sloveniji in ugledna priznanja najbolj prepoznavni slovenski kuharski mojstrici in vinarjema dodatno izpostavljajo Slovenijo kot destinacijo za vrhunska gastronomska doživetja na italijanskem in globalnem trgu. Priznanje, ki je pripadlo Sloveniji, je bilo edino na področju gastronomije, podeljeno tuji državi, kar nagradi daje še dodatno težo.

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije: »Podelitev štirih priznanj Sloveniji s strani ugledne prepoznane gastronomske revije z več kot 600.000 bralci po vsem svetu nas iskreno veseli, saj se na ta način povečuje prepoznavnost Slovenije kot gastronomske destinacije. Ugledna priznanja pomenijo potrditev odličnosti slovenske gastronomije in večjo pozornost medijev, poslovne in splošne javnosti Sloveniji. Še posebej so nagrade dobrodošle v letu, ko je Slovenija dobila prvi Michelinov vodnik in kar sedem Michelinovih zvezdic ter v luči Slovenije kot nosilke naziva Evropska gastronomska regija 2021. Priznanja so velika spodbuda in motivacija na poti k okrevanju turizma in nadaljnji rasti prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot trajnostne destinacije za odlična gastronomska doživetja.«

Priznanja so bila podeljena na osnovi spletnega glasovanja bralcev revije Food and Travel Italija (glasovanje je potekalo od junija do septembra letos).
 
Več o nagradah in izjave prejemnikov so na voljo v medijskem središču.