Pravno obvestilo

Omejitev odgovornosti

Spletni portal www.gastrogurman.si ( v nadaljevanju »portal« ) je narejen in oblikovan za namen posredovanja informacij o ponudnikih storitev in izdelkov, namenjenih gostinskem, hotelirskem in catering sektorju. Uredništvo portala,  ( v nadaljevanju »uredništvo« ) se bo trudilo vzdrževati točnost, ažurnost in pravilnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzema nikakršne odgovornosti za netočne, nepopolne ali napačne podatke in informacije na spletnem portalu. Prav tako ne odgovarja za kakršno koli škodo, ki bi bila uporabniku portala povzročena kot posledica uporabe ali napačne uporabe informacij. Vse vsebine portala so izključno informativne narave. Obiskovalec oziroma uporabnik portala pridobiva informacije in se odloča o njihovi uporabi zgolj na njegovo lastno odgovornost.

Uredništvo si v vsakem trenutku pridržuje pravico do odstranitve, spremembe, dopolnitve ali dodajanja vsebin spletnega portala(v celoti ali delno) brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Uredništvo ne prevzema nikakršne odgovornosti za vsebine, ki so uporabniku portala dostopne preko zunanjih povezav izven portala.

 

Avtorske pravice in politika vsebine portala

Vse informacije in na tem spletnem portalu objavljene vsebine (besedila, dokumenti, fotografije itd.) so last lastnika portala in njegovih poslovnih partnerjev in so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik varovanja intelektualne lastnine. Uporaba avtorsko zaščitenih vsebin v komercialne ali nekomercialne namene, reprodukcija, uporaba dela informacij, brez predhodnega pisnega dovoljenja uredništva, je prepovedana in predstavlja kršitev zakonskih predpisov.

Mnenja oziroma komentarji obiskovalcev, ki jih napišejo, so del portala, ki so namenjene celotni skupnosti uporabnikov oz. obiskovalcev. Mnenje lahko napiše katerikoli obiskovalec portala, ki vnese svoje ime in
e-naslov, pred dokončno objavo pa se komentarji pregledajo. Uredništvo si pridržuje pravico, da po lastni presoji, brez utemeljitve, umakne oziroma zbriše komentarje ali pa prispevke, za katere smatra, da so neprimerni, kakorkoli žaljivi, obsceni ali po našem mnenju ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in uredništvu dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Uredništvo ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu lastnika portala, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na uredništvo portala.

Pošiljanje, predvajanje, nalaganje, povezovanje ali nakazovanje spolno napadalnih, pornografskih, žaljivih, nasilnih, grozilnih, rasističnih, netočnih, nelegalnih in drugače etično spornih vsebin oziroma vsebin, ki kršijo ali posegajo v avtorske, sorodne, osebnostne in druge zakonite in ustavne pravice tretjih oseb, ne glede na državljanstvo teh oseb in sicer v obliki izjav, datotek ali v kateri drugi obliki, ni dovoljeno in bo takoj odstranjeno, morebitne kršitve zakona pa posredovane ustreznim institucijam.

 

Uredništvo si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni pogoje dostopa do storitev članom in uporabnikom z veljavnostjo od objave spremembe dalje.

Če potrebujete dodatne informacije ali pojasnila o splošnih pogojih uporabe spletnega portala ali pa vsebini na tej strani, prosimo, da nam vaše vprašanje posredujete na naš e-mail info@gastrogurman.si.
.
.
Pravno obvestilo: Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!