Nova rešitev za ljubitelje močne turške kave – Black’n’Easy Strong

Ljubite jutra ob skodelici krepke črne kave? Niste edini, močna kava je namreč čudovita reč – a kako jo pripraviti, da bo res prava?

Običajno kadar je govora o moči kave, sta v igri kofein in okus. Če želite več prvega, lahko izberete manj pražena zrna, podaljšate čas kuhanja ali povečate količino kave v vodi. Ravno tako je pomembna tudi  vrsta kave arabica/robusta ter seveda način priprave. Če pa želite močnejši okus, lahko prilagodite razmerje med vodo in kavo, izberete bolj pražena zrna, ki so močnejšega okusa ali poskusite drugačen način priprave kave.

Res je tudi, da se lahko zgodi, da bo vaš temni napitek sicer močnejšega okusa, če ji dodate več mlete kave, a bo tudi grenak ali kiselkast. Da bi se temu izognili, je treba izbrati pravo mešanico kave (in s tem stopnjo praženja, način mletja).

Pripravljena v minuti

Se sliši čisto preveč zapleteno, da bi razmišljali še o vsem tem v že navsezgodaj zjutraj? Še dobro, da je tu Black’n’Easy Strong, novi izdelek v Barcaffèjevi liniji Black‘n‘Easy. To je prava, močna turška kava, pripravljena v minuti. Vsebino vrečke stresete v skodelico, prelijete z vročo vodo in, voilà, vaša turška kava je pripravljena. Brez džezve in brez čakanja!

V čem se razlikuje nova mešanica od že poznanega Black’n’Easy-ja v 80g različici? Poleg večje količine kave v posameznem praktične pakiranju, se Black’n’Easy Strong 100g ponaša še z intenzivnejšo aromo značilno za sveže mleto praženo kavo. Prava rešitev za jutra, ko nam je poleg okusa pomembno, da nas kava hitro prebudi in da dodatni zagon za začetek novega dne.