NOVA PRILOŽNOST ZA PERSPEKTIVNE MLADE VINARJE

Natečaj, ki smo ga preteklih sedem let poznali pod imenom Lidlov mladi vinar, se jeseni vrača v prenovljeni obliki in z novim imenom, Mladi vinar Slovenije. Namen pa ostaja enak – mladim vinarjem ponuditi priložnost, da svoje izdelke predstavijo slovenskim ljubiteljem vina. Najboljši mladi vinar, ki bo tokrat izbran tudi s pomočjo glasu ljudstva, zmagovalna žlahtna kapljica pa bo umeščena na police vseh Lidlovih  poslovalnic v Sloveniji. Mladi vinarji se lahko na natečaj prijavijo med 10. septembrom in 30. oktobrom 2020 prek spletne strani www.mladivinar.si.

Edinstvena priložnost za mlade vinarje je v zadnjih letih presegla svoje okvirje, zato se letos predstavlja v novi obliki, kot tekmovalni del dogodka Vinski univerzum, največjega vinskega festivala za mlade v Sloveniji. Letos bomo namesto šestih izbrali kar devet finalistov, pri izbiri zmagovalca pa bodo prvič imeli besedo tudi slovenski ljubitelji vin, saj bodo lahko h končnemu rezultatu prispevali z glasovanjem.

Namen natečaja je mladim slovenskim vinarjem do 35 let ponuditi priložnost, da svoje samostojno pridelano vino predstavijo strokovni komisiji, obiskovalcem vinskih festivalov in nenazadnje celotni Sloveniji, kot del Lidlove vinske ponudbe. »Kot organizatorjem Vinskega univerzuma se nam zdi večja prepletenost z natečajem Mladi vinar Slovenije povsem naravna. V letošnji izvedbi natečaja bo Vinski univerzum pridobil tekmovalni značaj, saj se bodo vsi naši razstavljavci pomerili tudi za naziv Mladi vinar Slovenije. Natečaj predstavlja enkratno priložnost in izkušnjo za mlade vinarje, da se preizkusijo v konkurenci s svojimi bodočimi kolegi, s katerimi bodo v prihodnosti nadaljevali slovensko vinarsko tradicijo,« je dejal Rado Stojanović, direktor Radostnih prireditev.

Zmagovalno vino naprodaj v trgovinah Lidla Slovenija

Lidl Slovenija, partner natečaja, v okviru svoje družbeno odgovorne pobude Ustvarimo boljši svet že skoraj desetletje podpira mlade slovenske vinarje.

Tako se bo absolutni zmagovalec natečaja Mladi vinar Slovenije se bo za eno leto pridružil več kot 50 slovenskim vinom, ki so na Lidlovih prodajnih policah v Sloveniji na voljo v redni ponudbi.

»Projekt Mladi vinar je v vseh teh letih postal tradicionalen, verjamemo, da z njim pripomoremo k še večji prepoznavnosti mladih upov s področja slovenskega vinarstva. Štejemo si v čast, da mladim vinarjem pomagamo pri sledenju sanjam, hkrati pa s tem kot trgovec krepimo svojo ponudbo lokalnih izdelkov in našim kupcem ponudimo izdelke domačih pridelovalcev,« partnerstvo Lidla Slovenije s projektom opiše Jure Lašič, nabavnik v Lidlu Slovenija, ki skrbi za sortiment vin.

Rok za prijavo se izteče 30. oktobra

Na razpisu lahko sodelujejo mladi od 18 do 35 let, ki imajo že nekaj izkušenj na področju pridelave vina. Prijave na natečaj potekajo med 10. septembrom in 30. oktobrom preko spletne strani www.mladivinar.si.

Udeleženci natečaja lahko svoja vina prijavijo v kategoriji rdečih, belih in penečih vin. V vsaki kategoriji bo strokovna komisija izbrala tri finaliste in zmagovalca kategorije, ki postane superfinalist. Izmed treh superfinalistov bo izbran absolutni zmagovalec natečaja in sicer v kombinaciji glasov strokovne komisije in glasu ljudstva.

Absolutni zmagovalec, ki si bo lahko nadel lento Mladi vinar Slovenije 2020, bo znan 16. decembra na Vinskem univerzumu.

 

Več informacij in prijava na natečaj Mladi vinar Slovenije je na voljo na spletni strani www.mladivinar.si.