Na sejme Okusov 2020 prihaja Luigi Lupi, oče Latte Art umetnosti

Konec januarja, od 29. 1. do 1. 2., bo prestolnica gostila štiridnevni praznik gastronomije in hotelirstva – na Gospodarskem razstavišču bodo svoja vrata odprli že 14. Mednarodni strokovni sejmi Okusov, ki zagotavljajo nenadomestljiv prostor strokovne družabnosti.

Eden izmed vrhuncev sejmov Okusov je tudi kava ter njena kultura, ki združi slovenske in tuje kavoljubce, take profesionalne in poklicne, in tudi take ljubiteljske, strastne »kofetkarje«. Na sejmišču se bodo predstavili različni ponudniki opreme ter pripomočkov za kavo oziroma tovrstno dejavnost, in bogat asortiman izdelkov – vse vrste kav in kavnih nadomestkov, čaji, kakavi, vroče čokolade in ostali napitki …

Dogajanju bodo z delavnicami posebno vrednost dodali največji mojstri v umetnosti kave, ki bodo razkrili, kako pripraviti vrhunsko kavo, in kako se lotiti Latte Art risanja. Topespresso Slovenija bo organiziral brezplačne delavnice SCA BARISTA SKILLS & LATTE ART GRADING SYSTEM SLOVENIJA in osnove BARISTA.

14. Mednarodni strokovni sejmi Okusov pripravljajo veliko NOVOST – Delavnice SCA BARISTA SKILLS na zadnji dan sejmov, v soboto, 1. februarja, ki jih bo vodil oče Latte Art-a Luigi Lupi, eden izmed najbolj zaželjenih predavateljev v svetu kave. Podroben program delavnic si lahko ogledate na: https://www.gast.si/za-obiskovalce/delavnice/latte-art/.

Na minulih sejmih Okusov smo več kot uspešno izvedli 1. Državno prvenstvo TOPESPRESSO LATTE ART GRADING SYSTEM Slovenija, ki je odmevalo še dolgo po koncu. Tako bo na prihajajočih potekalo že 2. Državno prvenstvo TOPESPRESSO LATTE ART GRADING SYSTEM Slovenija – želimo si, da bi tudi tekmovanje italijanske umetnosti risanja na kavino smetano postalo stalnica na sejmih Okusov GASTexpo & Sladoled, in tako dobilo dolgo tradicijo, kot ostala tekmovanja, na katerih se že vrsto let predstavljajo najboljši kulinarični mojstri. Tekmovanje bo potekalo v petek, 31. januarja, od 11. ure dalje. Sodila ga bosta Matevž Zanoškar in sam oče Latte Art umetnosti Luigi Lupi. Prijavo in pravilnik najdete na povezavi: https://www.gast.si/za-obiskovalce/tekmovanja/topespresso-latte-art/

Pomerili se bodo lahko vsi kvalificirani Baristi Latte Art-a, ki imajo zelen, rdeč ali črn lonček Latte Art Grading System Slovenija. Zmagovalec se bo uvrstil v MEGA finale za Svetovno prvenstvo Latte Art Grading System na največjem Festivalu KAVE v Evropi, ki ga bo leta 2021 gostil italijanski Milano. V MEGA finalu se bo pomeril z zmagovalcem tekmovanja v letu 2021, ki bo seveda potekalo na sejmih Okusov GASTexpo & Sladoled.

Za vse informacije spremljajte spletno stran Mednarodnih strokovnih sejmov Okusov – https://www.gast.si/.