Klub gurmanov Skaručna

Opis ponudbe

Željni gurmanskega druženja, nepozabne večerje in novega kuharskega znanja?
Priporočamo obisk osrednjih kuharskih dogodkov, imenovanih Kulinarično doživetje, ki jih za vas pripravljamo v Klubu gurmanov Skaručna. Kulinarično doživetje ni le navadna večerja ali kuharski tečaj.
Gre za vrhunsko kuhanje združeno z igrivim učenjem in družabnim doživetjem v domačem vzdušju. Okusi izjemne kulinarične dediščine, ki jo pričaramo na krožnike, nastanejo za naše goste in skupaj z njimi. Zagotavljamo vam, da boste domov odšli dobre volje, bogatejši za edinstveno izkušnjo, pridobljeno kuharsko znanje in polni kulinaričnih vtisov.

Vstopite v svet vrhunske kuhinje, izbranih vin in sproščenega druženja.

Društvo za ohranjanje kulinarične dediščine Slovenije.

Klub gurmanov Skaručna je društvo, ki si prizadeva ohraniti slovensko kulinarično dediščino. Ponuja vam možnost, da kuhanje vzljubite ali samo nadgradite svoje kuharske veščine. Medse si želimo čim več ljudi, ki spoštujejo slovenske kulinariko, cenijo naša vina in uživajo v slastni, domači hrani, pripravljeni iz živil lokalnih pridelovalcev.

Člani se med seboj srečujemo na posebnih kuharskih dogodkih – Kulinarične Delavnice imenovanih Kulinarično doživetje, v starem domačem slovenskem gostilniškem ambientu, ki pooseblja duh slovenske kulinarične dediščine in običajev. Organiziramo izlete in ekskurzije po Sloveniji in tujini, kjer spoznavamo lokalno kulinariko in krajevne posebnosti. Poskušamo vina, hrano in navade tamkajšnjih ljudi. Izlet vselej zaključimo z izvrstno zabavo. Gre za prijetno druženje ob skupnem imenovalcu – pravi slovenski kulinariki.

Vabimo vas, da postanete član Kluba gurmanov Skaručna in koristite ugodnosti naših članov!

Kuharski tečaji in delavnice

Ste se naveličali vsakdanjih receptov, ki jih v vaši družini pripravljate že več generacij in vas utrujajo videi popolnih eksotičnih jedi z vseh koncev sveta? Ste si zaželeli, da vas nekdo osebno popelje skozi vse čarovnije, mehke veščine in drobne skrivnosti kulinarično vrhunsko pripravljenega obroka, zanimivih in tudi tradicionalnih receptov. V gurmanski hiši Klub gurmanov Skaručna vam v kulinaričnih delavnicah ponujamo ravno to, učne ure z osebnim pristopom našega gurmanskega mojstra Marka Žagarja, človeka bogatih gurmanskih izkušenj zraslih na temeljih vrhunske kulinarične gostilniške družine Žagarjev iz Skaručne.

Podajte se na raziskovanje in učenje igranja na inštrumente, ki se imenujejo okusi,…Naučite se z njimi razvajati svoje najbližje. Naučite se mojstrskih prijemov kuhalnice, vplivov, ki jih ima na okus jedi izbrana posoda, vrhunsko odmerjanje in dodajanje začimb, ravno prav krhko testo, ravno prav močan ogenj, … za dosego vrhunskih gurmanskih rezultatov hrustljavo zapečenih in sočnih jedi božanskih okusov.

Gurmanski tematski dogodki/Kulinarični festivali in dogodki

V naši, s slovensko kulinarično tradicijo prepojeni, gurmanski hiši svoje znanje ohranjamo in širimo med nam podobne starešine gurmanstva ter med mlade gurmanske zagnance in mojstre. Gurmanstvo se po naše ne tiče samo tistih resnih velikih jedi, temveč tudi tistih manj opaznih, skromnih, a hkrati zelo pomembnih. Siri, marmelade, salame, začimbe, kruh,…vseh tiste jedi, na katere niti ne pomislite ob besedi gurmansko. Gojenje gurmanske kulinarične kulture na teh področjih za nas ne predstavlja nič manj pomembne naloge. Zato vsako leto prirejamo raznovrstne kulinarične dogodke in festivale in poskrbimo za vse, ki ste željni izmenjave znanja, da bodo vaši kulinarični izdelki še boljši, kvalitetnejši, slastnejši,…

Imate še kakšno idejo? Bi se radi družili še s kom iz vaše mikro gurmanske veje? Odprti smo za predloge na temo kulinaričnega festivala ali kulinaričnega dogodka, na katerem bi se radi družili in izmenjevali okuse, svoje najljubše kulinarične dobrote. Pri tem vas bomo podprli z organizacijo, našimi avtentičnimi prostori in znanim imenom.

Upamo, da skupaj odkrijemo vsaj novo Ameriko! No, raje Francijo. Je bolj kulinarično zanimiva. Skratka, gojimo odprto gurmansko festivalsko vzdušje vedno drugačnih nepredstavljivih vsebin in novih razsežnosti okusov. 

Vinska klet Kluba gurmanov Skaručna in vinska doživetja

V Klubu gurmanov Skaručna vemo, da se za vsako kapljici vina skriva trdo delo, premnogo žuljev in kapelj znoja. Predvsem pa obilo ljubezni in veliko znanja. Pri nas na poseben način spoštujemo vino, vinarje, strokovnjake in poznavalce vin ter občudujemo njihovo znanje. Zato se z njimi radi srečujemo v naši prostorni in arhitekturno dovršeni vinski kleti, kjer prirejamo tudi prav posebne dogodke, na katerih okušamo, se razvajamo in učimo umetnosti vinarstva. Ob takšnih priložnostih vabimo  medse vrhunske slovenske pridelovalce vin, okušamo ter spoznavamo njihova najboljša vina in posebnosti pridelave. Med drugim se učimo tudi od usposobljenih pokuševalcev vin, ki nas učijo umetnosti enologije, prepoznavanja kakovosti, bistrosti, cvetice in številnih drugih lastnostih vrhunskega vina. 

Ob izjemnem vzdušju vas bo vse ljubitelje vin in tudi tiste, ki vino že pridelujete, prepričala tudi vinska zbirka naše vinske kleti in vrhunska vina najboljših slovenskih vinarjev. Po strokovnem pokušanju, na učnih urah iz enologije in slovenskega vinarstva, boste najljubša vina lahko odnesli domov po isti ceni, kot bi jo plačali vinarju. Predvsem pa boste od nas odšli prešerno razpoloženi in obogateni z novim znanjem in predvsem izjemnim doživetjem.

VIP Klub dogodki

Posebne dogodke organiziramo za vse, ki so vas naše delo in vzdušje, naše življenje in naša bit, že prepričali in ste postali člani našega Kluba gurmanov Skaručna. Ti dogodki so organizirani na pobudo članov kluba in vsebinsko prilagojeni predlagom članov ali trenutno aktualnim temam na področju gurmanstva. Namenjeni so poglabljanju naših vezi, beleženju in razvijanju novih in iskrivih idej, in predvsem uživanju. Uživanju v krogu sebi podobnih. Takrat se lahko rodijo najboljše ideje, vzpostavi prav posebna kemija, zarišejo najbolj drzni načrti za prihodnost in spontano razvijejo najbolj nepozabne zabave.

V Klub gurmanov Skaručna tako vabimo vse, ki menite, da lahko prispevate k našemu delovanju, izboljšanju našega dela in obogatitvi programa, ali pa k boljšemu izkoristku našega skupnega časa. Odprti smo za vse, ki boste kakorkoli pripomogli k kvaliteti našega gurmanskega dojemanja sveta. Vabljeni.

Kulinarični team building

V našem Klubu gurmanov poskrbimo za utrjevanje medsebojnih vezi na starodaven način – ob hrani. Pri skupinskem pripravljanju hrane, pod sokoljim očesom priznanega gurmana chefa Marka Žagarja, se bodo hitro poravnali še tako žolčni spori in napeti medsebojni odnosi,  saj Markovo “Joie De Vivre” vzdušje in gurmanska kuhinja ne dopuščata drugega kot čistega gurmanskega užitka. No, na srečo se vedno izkaže, da je Markov užitkarski recept kulinaričnega team buildinga, v avtentičnem toplem in domačnem okolju, prava formula za podjetja in druge skupine, ki želijo s kulinaričnega team buildinga oditi še boljši prijatelji, kot so tja prišli. Tudi objemi in potočene solze sreče, kesanja in sprave, tu in tam začinijo že tako slastne domače jedi. Žlahtna kapljica iz hišne vinske kleti, bogate z izborom najboljših slovenskih vinarjev, pa običajno vzpodbudi najbolj pozitivna ne samo delovna, temveč tudi medsebojna razpoloženja.

Vino s poslovnimi partnerji

Pravi gurmani ne morejo zaobiti dejstva, da je dobra kapljica sestavni del in pika na i vsakega vrhunskega kulinaričnega doživetja. Da so se vso človeško zgodovino ob dobri hrani in predvsem rujni kaplici, sklepala dolgotrajna znanstva in uspešni posli. Ob polnem bokalu se je zanetila in utrdila marsikatera simpatija in vez. Vsi izkušeni vedo, da vsak dober in dolgoročen poslovni odnos zahteva tudi kanček medsebojne kemije, kanček človeške skladnosti, kanček užitka, ki naredi še iz tako težkega posla tudi življenje. S svojii poslovnimi partnerji se v zabavni in izjemni družbi poznavalca in uživača Marka Žagarja podajte na enološko popotovanje, pregledno degustiranje slovenskih butičnih vin na enem mestu, v eni sami; Markovi, kleti.

Predajte se užitkom ob okušanju vin in Markovega pristopa, ki bo na vaše poslovne partnerje zagotovo naredil vtis pristnosti zaupanja vrednih ljudi. Ob polnih kozarcih si podajte roke lojalnosti in dolgoročnega sodelovanja.

Predstavitev izbranih slovenskih vinarjev

Galerija slovenskih butičnih vin

Za vas smo ustvarili vinsko klet vinskih kleti. Zbirko najboljših pedstavnikov sodobne slovenske enološke kulture. Pred vami se bo razprla bogata paleta prečudovitih okusov slovenskih vinorodnih področij, tako primorskega, kraškega, bizeljskega, štajerskega, dolenjskega in vseh drugih ter seveda njihovih mojstrskih kombinacij in različic. Žlahtnost in bogastvo tradicije, ki vas bo pričakala za vrati vinske kleti Kluba gurmanov Skaručna, vam bo slikovito pričarala zgodovino slovenskega vinarstva ujetega v občutje značilnega ambienta kot tudi prečudovitih vinskih okusov in cvetic. Spregovorite v vseh narečjih slovenske vinske kulture in naučite novih jezikov užitkov tudi svoje goste, obiskovalce in poslovne partnerje.

Praznovanja in zabave

Klub gurmanov Skaručna je prijeten tradicionalen družinski ambient postavljen na temeljih družinske gurmanske tradicije.

Naš klub ni klasična gostilna, je prijateljsko in družinsko kulinarično doživetje, ne samo uživanja v hrani, temveč tudi njene priprave in druženja ob tem.  Tovrstno kulinarično druženje je primerno za vse tiste, ki si ne želite klasičnega gostilniškega praznovanja, temveč želite nekaj več, nekaj novega, malce drugačno praznovanje. Za vse vas, ki premorete mladost po srcu in malo avanturistične, eksperimentalne mladostne žilice.

Pri nas vas ne gostijo bolj ali manj prijazni natakarji ter za kuliso skriti kuharji, pri nas se boste čarobno znašli v vzdušju izbrane in avtentične počitniške hiše vašega najboljšega prijatelja ali sorodnika. Hrano pa si boste v krogu vseh svojih bližnjih pripravili sami. 

Doživite praznovanje in zabavo v krogu družine in prijateljev na že starodaven način obeleževanja pomembnih življenjskih dogodkov ( porok, obletnic, rojstnih dnevov, Abrahama, posebnih dosežkov in tudi smrti …), ko se ob hrani ljubezen in prijateljstvo zlijeta v neskončnomorje prijetnih občutkov, …  zamere, bolečina in nesporazumi pa polagoma zbledijo in se izgubijo v preteklost.

.

Kulinarično doživetje na barki

Vas privlači morje? Seveda, koga ne. Ste ljubitelj/-ica morske hrane? Si želite v avtentičnem okolju, na morju izkusiti vse, kar je morskega – morsko hrano, morsko družbo, morsko zabavo dolgo v noč,… Za vas smo uredili tudi to.  Poleti naše kulinarično doživetje preselimo na Jadransko morje, kjer vas po naši navadi ne pustimo samo uživati, pri nas s kuinaričnim doživetjem na barki pridobite mnogo več. Naučili se boste izbrati najokusnejše in sveže ribe, jih marinirati v nadzemeljske okuse, jih pravilno filirati in po dalmatinsko speči. Za vedno boste znali pravilno izbrati in skuhati školjke, škampe, hobotnice, sipe in druge morske poslastice. V spominu vam ne bodo ostali samo odlični recepti in načini priprave hrane,…

Poleti se z našim Klubom gurmanov prične morska kulinarična pustolovščina in gurmanska zabava na barki!

Vdajamo se ležernosti vročega sonca, prijetne družbe in vonja po svežih morskih specialitetah!

Pridružite se nam in skupaj bomo ob gurmanskih morskih dobrotah in odlični izbrani kapljici pričakali sončni zahod!

Degustacija butičnih slovenskih vin v Vinski kleti Kluba gurmanov Skaručna

Za vse, ki želite popestriti svoj turistični program za tuje in domače goste. Pri nas lahko vaši skupini gostov prikažemo bogastvo slovenskega vinarstva na enem mestu in v izjemno kratkem času. Ob vodstvu avtorja vinske “galerije” – kleti butičnih slovenskih vin, bodo imeli vaši gostje priložnost srečati pristnega slovenskega kulinaričnega mojstra, enologa, ljubitelja in navdušenca v eni osebi, skratka gurmana ga. Marka Žagarja.

Prav on je z ljubeznijo in znanjem v naši vinski kleti zbral cvet slovenskega vinarstva, najboljše med najboljšimi, predstavnike z vseh vinorodnih področij; tako primorskega, kraškega, bizeljskega, štajerskega, dolenjskega in drugih ter seveda njihovih mojstrskih kombinacij in različic.

Pred vašimi gosti se bo razprla paleta bogastva okusov in cvetic, ki jih premorejo samo slovenska vinorodna področja. Najboljše pri vsem pa je, da bodo vaši gostje v dveh urah v naši kleti doživeli vse, kar bi doživeli na celodnevnem popotovanju po vinskih kleteh po vsej Sloveniji.

.
All-inclusive vinsko doživetje

Posebno vinsko doživetje namenjeno vsem tistim z bolj izbranim okusom ter željo po ekskluzivnih in posebnih doživetjih, v dvoje ali v manjši skupini. Butični turizem je v poplavi množičnega turizma in turističnih paketov vedno bolj zaželjena oblika doživljanja kulture in narave izbranih turističnih destinacij.

Naša ponudba vključuje celotno udobje brezskrbnega užitka. Našim gostom na tem ekskluzivnem popotovanju, ni potrebno razmišljati o prav ničemer. Poskrbljeno je za vse – vsebino, hrano, prevoz, spanje, zabavo in vino. Popeljali vas bomo po izbranih Slovenskih vinskih kleteh, kjer bomo kuhali posebej za vas, skupaj degustirali, debatirali o dobrotah ter gurmanski in enološki umetnosti.

Mi bomo poskrbeli, da vam bo brezskrbno in lepo. Vi pa boste lahko razmišljali samo o tem, kako lepo se imate ter načtovali, kdaj boste to doživetje spet ponovili.

.
Vinski izleti po Sloveniji

Klub gurmanov Skaručna ponuja svoje bogato znanje s področja kulinarike in enologije v obliki vodenja po vinskih kleteh najbolj priznanih slovenskih vinarjev. Lastnik vinske kleti galerije slovenskih butičnih vin Kluba gurmanov Skaručna, g. Marko Žagar, bo vaše goste vodil po najbolj zanimivih in tipičnih vinskih kleteh po Sloveniji.

Tam vas bodo pričakali prijazni vinski mojstri, umetniki svoje stroke, z žlahtno kapljico v svojih žuljavih rokah. Avtentičnost geografskih območij, vinskih kleti in lokalnih vinoljubov in vinarjev, bo vašim gostom pričarala nepozabno doživetje, ki jim bo Slovenijo za vedno zarisalo v zemjevid spominov.

Degustacija in raznolikost vinskih okusov in cvetic ter uživaško vzdušje, ki ga zna s svojo nravjo pričarati samo takšen bohemski gurman kot je g. Marko Žagar,  bo vaše goste zagotovo prepričala, da se bodo vračali v deželo bogastva okusov, prijetnih doživetj in zanimivih ljudi.

PRIDRUŽITE SE NAM

Postanite član Kluba gurmanov Skaručna in koristite številne ugodnosti. Več o članstvu si oglejte na povezavi: Postani član Kluba gurmanov Skaručna.

Galerija: