59 KAVARN S CERTIFIKATOM ZA VARNEJŠO PRIPRAVO KAVE

Julius Meinl gostincem pomaga pri varni pripravi kave

V obdobju, ki ga zaznamuje pandemija koronavirusa, je varnost na prvem mestu – tudi v gostinskih lokalih. V dunajski pražarni kave Julius Meinl so se na spremenjene razmere odzvali s posebnim izobraževanjem za gostince ter lokalom, ki pri pripravi kave zagotavljajo najvišjo raven varnosti in higiene, ter posebnim certifikatom za varnejšo pripravo kave. Kavo, pripravljeno po posebnem protokolu, vam postrežejo že v 59 slovenski kavarnah, njihovo število pa še raste.

Kot podpora gostincem, ki želijo svojim gostom zagotoviti najvišjo raven varnosti in higiene, je nedavno zaživelo usposabljanje za varnejšo pripravo kave. Izobraževanje sledi posebnemu protokolu, ki je bil razvit v sodelovanju z AISC – Avstrijskim društvom za nadzor okužb, posebej za kavarne, hotele in restavracije (segment HoReCa). Osredotoča se na vse faze priprave kave in specifike postrežbe, ter gostincem pomaga, da svojim strankam še naprej zagotavljajo najvišjo kakovost in varnost.

»Poleg priporočljive razdalje, uporabe mask in razkuževanja rok, so ključni tudi manjši, a prav tako pomembni ukrepi, ki zagotavljajo popolno varnost. Potrebno je na primer poskrbeti za vrečke s sladkorjem, čajem ali piškoti, da si jih gostje ne strežejo sami. Zagotoviti je potrebno tudi pravilno higieno ob ravnanju s posodo, kavnimi aparati ter vsehmi napravami ali terminali, ki se jih dotika osebje ali stranke. Šteje vsaka malenkost,” je povedal Črtomir Brezavšček, vodja marketinga in kakovosti v Julius Meinl d.o.o.

Spletnemu usposabljanju sledi praktični preizkus postopkov

Spletni tečaj usposabljanja s pomočjo video posnetkov strokovnjakov za kavo ponuja praktične nasvete o vseh fazah priprave različnih vrst kave in drugih proizvodov, povezanih s porabo kave. Sledi končni izpit, s katerim v Julius Meinl ovrednotijo znanje, nato pa njihova terenska ekipa izvede praktično oceno postopka. Po uspešnem zaključku izobraževanja lokal prejme certifikat – dokler se stanje ne bo stabiliziralo, pa bodo ekipe Juliusa Meinla na terenu mesečno tudi preverjale, ali vsi, ki so pridobili certifikat, zagotavljajo varnostne pogoje, predvidene s postopkom “varnejša priprava kave”.

»Zaupanje in varnost naših partnerjev ter njihovih gostov ostajata naši glavni prioriteti. Kot kaže, se bo dinamično spreminjanje razmer nadaljevalo – tudi v gostinstvu, zato smo prepričani, da se nam bo pri naših prizadevanjih za zagotavljanje maksimalne varnosti, za goste in osebje, pridružilo vse več lokalov,« dodaja Brezavšček.  

Seznam lokalov, ki se ponašajo s certifikatom »Safer coffee preparation«

Vertigo: Bistrica ob Dravi

Rondo: Bohinjska Bistrica

Caffeteria Spar Sežana: Caffeteria Spar Sežana

Bar pod Golovcem: Celje

Tamkoučiri: Celje

Star Caffe Celje: Celje

Sladki planet bar: Celje

Debeli bar: Cerknica

Bar Gabrijel: Cerkno

Bar Triss: Črnomelj

Cuba Libre: Domžale

Restavracija Gregori: Komenda

Cona B: Komenda

Base bar: Koper

Tabu bar: Koper

Tabu bar: Koper

Nane bar: Kozina

Kava bar Point: Krško

Dioniz: Krško

Balanz caffe: Lesce

Playa: Ljubljana

Rdeči Baron: Ljubljana

Čuk: Ljubljana

Living room: Ljubljana

Egoistka: Ljubljana

Crystal caffe: Ljubljana

Grajski park Vitez: Logatec

Kavarna Sky: Lovrenc na Dravskem polju

Šilček bar: Lucija

Kavarna Papagayo: Maribor

Kavarna Pause: Maribor

Mojito bar: Maribor

Skipper bar: Maribor

Pr Fartku (lokal na Gobavici): Mengeš

Terasa bar: Mozirje

Val de Petrus cafe: Mozirje

Rio Cafe: Nemčavci

Carpe Diem: Novo Mesto

Hotel Center: Novo Mesto

Mestna kavarna Piran: Piran

Pekarna Piran: Piran

Kavarna Vita: Polzela

Gostilna Cizej: Polzela

Slaščičarna Expres: Portorož

Loco bar: Pragersko

Harmoni kavarna: Radenci

Kavarna Levada: Šentjur

Central caffe: Slovenske Konjice

Bar Terasa: Šoštanj

Ippon: Šoštanj

Kava bar Borza: SV. Ana

K5 kavarna: Trbovlje

Bar Blatnica: Trzin

Varaš bar: Turnišče

Star caffe Velenje: Velenje

Timber: Velenje

Lucifer: Velenje

Remone: Velenje

S-Caffe: Žiče

O podjetju Julius Meinl

Julius Meinl je avstrijsko družinsko podjetje, ki je že več kot 150 let ponosen ambasador dunajske kavarniške kulture. Globalni uspeh Juliusa Meinla temelji na tradicionalnih vrednotah, ki v teh dneh niso več samoumevne: pet generacij strokovnega znanja o kavi, izdelki vrhunske kakovosti in odlične storitve za stranke. Julius Meinl želi navdihovati ljudi po celem svetu, tako kot so navdih včasih širili kavarniški literati. Podjetje, danes prisotno v več kot 70 državah, se uvršča med tri vodilne blagovne znamke kave v več kot 40 državah. Julius Meinl zavzema vodilno pozicijo v segmentu HoReCa (v hotelih, restavracijah in kavarnah) v Avstriji, Srednji in Vzhodni Evropi, na Jadranu, v Rusiji in Dubaju.

Več na www.meinlcoffee.com/sl.